VOORBIJ -  was leuk!

 

MEZZE SURPRIS . . . . . . . 

muziek met Monique & friends

special guest : NEHRUN ALIEV

Vergelijkbaar met de oneindig gevarieerde hapjes uit de oriëntaalse keuken (mezze), biedt de traditionele balkan- en zigeunermuziek onbeperkte variaties voor een uitgestrekt feestmaal. Waan je even in een Mechana, een Ottomaans wijn- & muziekhuis en laat je verrassen ! 

 

Monique Lansdorp - viool

Na 20 jaar toeren met de band van Boudewijn de Groot, keert zij weer terug naar haar oude liefde voor de wereldmuziek. Het is als eten en drinken, noodzakelijk voor de ziel.

Hans Derksen - accordeon

Groot liefhebber van balkanmuziek - is werkzaam als specialist Mediavoorzieningen aan de Hogeschool vd kunsten Fontys in Tilburg en  - voorheen - muzikaal begeleider Folkloristische Dans bij de dansacademies Rotterdam en Tilburg.

Maja Kuijper - zang

 Zij zong en danste in verschillende folkloristische ensembles en specialiseerde zich in oude Macedonische en Albanese liederen. Haar grote inspiratie is de Bosnische zangeres Ljiljana Butler door wie zij zich ging toeleggen op  “Sevdah-liederen” (de blues van de balkan).

Concert impressies beeld

Nijmegen 21.2.18

Nijmegen (21.02.18) In "de hemel"

Nehrun Aliev  

Multi-instrumenta list en bezield muziekpedagoog.

 

Hij stamt uit een Macedonische Muziekfamilie waar hij als 4-jarige begon met darbuka spelen. Andere instrumenten volgden spoedig zoals piano, klarinet, keyboard, accordeon, tapan (trad. Turkse trommel) en kaval (trad. herdersfluit).

Als jonge muzikant begeleidde hij zijn vader - Marem Aliev - bij bruiloften en leerde zo de vele stijlen van de lokale volksmuziek kennen. 

Hij studeerde klassiek klarinet en schoolmuziek aan de Hochschule der Künste in Zürich (CH) . Naast muziek-onderwijs op de middelbare school geeft Neko regelmatig Balkan & Roma workshops en speelt hij concerten met de succesvolle Zwitserse wereldband “Sebass“ .
Samen met zijn vader richtte hij de familieband " Tayfa" op evenals Balkanblaasensemble “Aliev Bleh Orkestar” , waarvoor hij stukken arrangeerde en componeerde.

 

| Sebass | Tayfa | Aliev Bleh | FB |

eFlyer Mezze mini tour 2018-def
PDF – 120,2 KB 666 downloads

Concert impressies soon...